marți, 11 ianuarie 2011

O noua metoda pentru un bust frumos

Datorita interesului deosebit pentru bustul lor, femeile reusesc sa impinga medicina catre alte frontiere.
Medicina estetica este una dintre ramurile care evolueaza datorita cererilor exprimate de catre pacienti.
Iata un astfel de exemplu.
Este vorba de un nou produs, botezat Macrolane, este elaborat plecand de la un gel compus din acid hialuronic de origine non-animala, tehnologia fiind brevetata. Produsul este destinat sanilor, dar si feselor sau oricarei zone ce necesita remodelare.
Este acelasi produs care se foloseste de 8 ani pentru tratarea ridurilor, diferenta constant in consistenta sa mult mai densa. Odata injectat, acest acid hialuronic creeaza volum sub piele. Apoi este metabolizat incetul cu incetul de catre organism, pentru a disparea la capatul a cateva luni, chiar un an.
Produsul se adreseaza femeilor care doresc sa aiba un bust mai generos sau sa ii reconfere volumul din tinerete, fara sa aiba o intalnire cu bisturiul. Contrar implanturilor cu silicon care sunt dintr-o singura bucata, Macrolane permite repartizarea volumului pentru un efect perfect natural.
Este posibila implinirea decolteului fara sa se creasca volumul global al sanilor. Sau pur si simplu sa corectam un san care s-a lasat destul de vizibil. Acest produs permite si realizarea unor mici rectificari a formei si volumului dupa punerea de implanturi. Poate sa serveasca pe post de incercare inainte sa va ganditi la o solutie mai indelungata.

Cum se deruleaza injectarea acestui produs?

Totul dureaza o ora si se realizeaza sub anestezie locala. Medicul inteapa pliul de sub san cu un ac special si injecteaza produsul in spatele glandei mamare. El nu jeneaza o viitoare mamografie sau citirea rezultatelor acestei analize.
Pacienta poate pleca imediat acasa, cu un simplu pansament in punctul de injectare. Vanataile sunt rare, dar este posibila existenta unei tensiuni in sani si o jena a miscarilor in primele zile. Injectia nu lasa nici o cicatrice.

Este rezultatul la fel de bun ca si implanturile?

Din punct de vedere estetic, rezultatul este mai natural, pentru ca nu este posibil sa distingi contururile implantului. Anumiti specialisti spun ca injectarea cu acest acid poate sa inlocuiasca implanturile in cativa ani, cu exceptia cazurilor, rare, in care glanda mamara lipseste.
Astazi, medicii au experienta mai ales in injectari moderate, dar se prefigureaza si injectarea unor cantitati mai importante. Un studiu european este in curs pentru a preciza cele mai bune indicatii tehnice si rezultate, pe termen mediu si lung.

Se poate realiza o reconstructie mamara in acest mod?

In viitor, totul e posibil. Dar pentru moment acest produs permite mai degraba ameliorarea rezultatelor reconstructiilor de dupa cancer sau privind simetria. Posibilitatea de a face modificari sub anestezie locala este un plus pentru aceste paciente, ingrijorate ca ar putea inmulti spitalizarile.

Care sunt riscurile?

Chiar daca acidul hialuronic este considerat ca o substanta extrem de sigura, riscul de durizare exista, ca si la implanturi. Medicii nu au la moment suficiente date pentru a fi cu adevarat siguri. Gelul persista aproximativ un an. O noua injectie cu 50% cantitate poate sa aiba loc dupa 18 luni, apoi 25 % la fiecare 18 luni.

Cam cat costa?

E cam acelasi pret ca si implanturile mamare. In mod cert in cativa ani tarifele se vor reduce. Trebuie doar sa avem un pic de rabdare.
Parerile sunt impartite in ceea ce priveste acest produs. Unii chirurgi plasticieni spun ca ideea unei alternative la implanturile mamare este extrem de seducatoare, dar ca se indoiesc ca un implant injectabil poate sa inlocuiasca toate problemele.
Pentru bustul mic, este foarte bun, dar pentru cele mai pline, trebuie sa se mai testeze. In plus nu exista siguranta unui rezultat estetic de calitate. Este bine sa se mai astepte cativa ani, cand va fi cu adevarat o optiune interesanta.
Altii nu sfatuiesc pacientele sa-si injecteze un asemenea produs in san, deoarece este vorba de un acid hialuronic mai dens decat cel folosit pentru riduri.
El se absoarbe mai greu si poate sa se comporte ca un implant permanent, la care organismul reactioneaza in moduri neasteptate. Este mai bine sa nu ne aruncam asupra produsului.
Oricare ar fi parerea femeilor despre acest produs, trebuie sa recunoastem ca este inca prea devreme sa stim daca vorbim deceva cu adevarat extraordinar sau doar o promisiune.
Informati-va cat mai bine inainte sa luati o astfel de decizie. Nu va grabiti. Este vorba de sanatatea voastra, nu numai de estetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu